Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Telekom Nyrt. folytatódó tevékenységből származó nettó nyeresége az elemzői várakozásokat jelentősen meghaladva 4,1 milliárd forinttal 8,9 milliárd forintra emelkedett 2018 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők 7 milliárd forint adózott nyereséget vártak -  írja az MTI.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készített gyorsjelentés szerint a cég összes bevétele 149,597 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 140,507 milliárd forintról, a rendszerintegrációs és információtechnológiai (RI/IT) bevételek, a készülékértékesítési valamint a mobil adatforgalmi bevételek további növekedése következtében.

A Telekom 2018-ban éves szinten enyhén csökkenő, 600 milliárd forintos árbevételt, és nagyjából 190 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás, és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít változatlanul - írták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!