Jelentősen nőtt a Mol-részvények forgalma. Sokan várják, hogy az idén rendkívüli osztalékot fizet a magyar olajipari vállalat, ennek bejelentése a következő hetekben érkezhet, és ez felhajtotta a Mol-részvény árfolyamát. A nemzetközi tőzsdéken kétpólusú volt a kereskedés, a Fehér Ház gazdasági tanácsadójának lemondására negatívan reagált az amerikai tőzsde, ugyanakkor a német részvénypiac emelkedett - mondta Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en.

A kétpólusú kereskedés a magyar részvénypiacra is jellemző volt, nagyon jól teljesített az OTP és a Mol, míg a Magyar Telekom és a Richter részvényei csökkentek - tette hozzá.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. részvényeivel szerdától a prémium kategóriájában kereskednek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

A Konzum-papírok kereskedését szerdán 10 óra 51 perctől felfüggesztették, miután a kibocsátó bejelentette, hogy olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely jelentős mértékben befolyásolhatja a papír árfolyamát. Szerda délután közölték, hogy a decemberben bejelentett és folyamatban lévő 30 milliárdos tőkeemelés folytatásaként újabb vagyonelemekkel bővül a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. turisztikai portfóliója, amivel Magyarország legnagyobb szállásadó vállalatának létrehozását készíti elő az igazgatóság. Erről szóló cikkünket itt olvashatja.

A bejelentést követően a kereskedést 16 óra 10 perctől visszaállították a Budapesti Értéktőzsdén.

A Konzum-részvények szerdán 2750 forinton zártak, 100 forinttal magasabban az előző napi záró értékénél.

A Mol 64 forinttal, 2,23 százalékkal 2940 forintra erősödött, 4,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,07 százalékkal 11 340 forintra nőtt, forgalmuk 2,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,12 százalékkal 443 forintra csökkent, forgalma 259,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 175 forinttal, 2,98 százalékkal 5700 forintra esett, a részvények forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!