Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT hétfői szünete alatt a nemzetközi tőzsdéken kedvező volt a hangulat, ezért a nyitásban enyhe erősödés várható - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Hozzátette, hogy a Magyar Nemzeti Bank keddi ülése várhatóan nem változtat a jegybanki alapkamaton, így az a kereskedést sem befolyásolja.

Jelentős makroadat híján nem vár érdemi elmozdulást Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője sem. Hozzátette, hogy az enyhe erősödés mellett alacsony forgalom várható. (A dollárral szemben izmozik a forint, az euróval nem bír.)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,03 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 36 436,96 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 60 forinttal, 2,14 százalékkal 2740 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,27 százalékkal 10 330 forintra erősödött, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 401 forintra esett, forgalma 144,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,75 százalékkal 5390 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!