A társaság pénteken azt közölte, hogy az adózott eredménye 3,9 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 3,58 milliárd euróról. Elemzők jobb adatra, 4 milliárd euróra számítottak. A működési eredmény 5,3 százalékkal, 4,7 milliárd euróra nőtt.

Az árbevétel 3,5 százalékkal, 26,94 milliárd euróra emelkedett.

A L'Oréal tavalyi bevétele Nyugat-Európában 0,7 százalékkal, Észak-Amerikában pedig 1,6 százalékkal csökkent, ugyanakkor az ázsiai- és csendes-óceáni térségben 20,4 százalékkal nőtt.

A L'Oréal a tavalyi teljesítmény alapján részvényenként 3,85 euró osztalékot fizet, ami 8,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A francia cég részvényára 0,19 százalék pluszban állt pénteken, röviddel 13.30 óra után a párizsi tőzsdén, amelynek az irányadó, CAC-40 indexe 0,26 százalékos mínuszt jelzett a csütörtöki záróértékéhez viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!