Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég 2017-re a 2016. évit 900 ezer euróval meghaladó, 10,4 millió euró árbevételt, továbbá a 300 ezer euróval több, 3,5 millió euró nettó nyereséget vár.

Az első három hónapban a Graphisoft pénzügyi eredményei a cég várakozásainak megfelelően alakultak, árbevétele az egy évvel korábbit mintegy 100 ezer euróval meghaladva 2,5 millió euróra nőtt. Hasonló mértékben emelkedett az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) és üzemi eredmény is, míg a pénzügyi eredmény 150 ezer euróval javult a kamatköltség jelentős csökkenése mellett az árfolyamkülönbözetek kedvezőbb alakulásának köszönhetően.

A beszámoló szerint a kihasználtság folyamatos növelése mellett a park színvonalát és profitabilitását biztosító bérleti díjakon nem változtattak, nem versenyeztek a jelenleg is még túlkínálattal jellemzett budapesti irodapiacon helyenként kialakult rendkívül alacsony, ezért hosszút ávon fenntarthatatlan bérleti díjakkal.

A jelentés szerint a Graphisoft Parkban 2016 végén rendelkezésre állt mintegy 53 ezer négyzetméter iroda, labor és oktatási terület, valamint 1250 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs 2018 közepére további 20 ezer négyzetméter irodaterülettel és további 750 gépkocsi befogadását biztosító mélygarázzsal bővül.

Az új fejlesztések eredményei nyomán, részben a budapesti irodapiacon tapasztalt hozamcsökkenés következtében a társaság tulajdonában álló ingatlanállomány valós piaci értéke a társaság saját értékelése szerint a 2015. év végi 154 millió euróhoz képest 48 százalékkal, 228 millió euróra nőtt 2017. első negyedév végére, az egy részvényre jutó valós nettó eszközérték pedig 11,6 euróról 17,8 euróra emelkedett.

A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A hétfői kereskedést 3047 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3140, a legalacsonyabb 2330 forint volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!