A bevétel 0,3 százalékkal, 185 milliárd jüanra mérséklődött, részben a roamingdíjak, valamint az adatforgalmi díjak csökkenése miatt. Ennek a hatására a pekingi székhelyű cég adózott eredménye 23,7 milliárd jüanra (3,5 milliárd dollár, 1 jüan=42,44 forint) esett.

A China Mobile kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredménye (EBITDA) 4,4 százalékkal, 72,7 milliárd jüanra nőtt.

Az egy lakossági havidíjas előfizetőre eső átlagos bevétel (ARPU) 50,3 jüanra emelkedett a tavalyi utolsó negyedévi 45,4 jüanról.

A cég előfizetőinek száma március végén 931 millió volt a negyedévvel korábbi 923 millió után.

A China Mobile 4G felhasználóinak a száma 713 millióról 723 millióra bővült az idei első negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!