A Mol 35 forinttal, 0,16 százalékkal, 22 050 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,22 százalékkal, 9300 forintra nőtt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal, 469 forintra csökkent, forgalma 452,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama nem változott, 7190 forintot ért, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.

A magyar piacon kitartott a jó hangulat, a BUX index minimális emelkedéssel zárt az OTP és a Mol teljesítményének köszönhetően - mondta Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en. A Molról szólva kiemelte, hogy profitjának nagy része a finomítási tevékenységből származik, így a cég számára kedvező az olaj árának csökkenése. Az olajár már 43 dolláron jár, november óta nem volt ilyen alacsony - tette hozzá. A nyugat-európai piacok az enyhe pozitív nyitáshoz képest visszafogott, 0,2-0,3 százalékos eséssel zárták a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!