Két új igazgatósági tagot jelöltek szerdán a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. igazgatóságába. Papp István informatikai és telekommunikációs területen több évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkező üzletember, aki korábban a Magyar Telekom Üzleti Szolgáltatások Üzletágért (T-Systems) felelős vezérigazgató-helyettesi, továbbá a Microsoft Ázsia és Csendes-óceáni Térség alelnöki pozícióit is betöltötte. Utóbbi cégtől a társaság hazai kirendeltségét érintő korrupciógyanús ügyeket kiváltó megfelelőségi vizsgálatot követően távozott közös megegyezéssel.

Perger Gábor ügyvéd és több vállalkozás tulajdonosa, illetve a BÉT-en jegyzett informatikai vállalat, az OTT-ONE Nyrt. szakmai tanácsadója, korábban igazgatósági tagja - írja közleményében a tőzsdei társaság, amely arról is beszámolt, hogy a május 28-i közgyűlésen kerülhetnek be az igazgatóságba, ha ott megválasztják őket a részvényesek.

Tőkeemelésről is döntött a társaság: az Est Media Nyrt.-vel szemben még fennálló - részben az elmúlt időszak működésének finanszírozásával kapcsolatos - követeléseket elégítik ki annak érdekében, hogy ezzel is elősegítsék a stratégiai befektető bevonását.

Az Est Media Nyrt-be korábban Andy Vajna filmügyi biztos, kaszinómogul is bevásárolta magát tavaly az AV Investments Kft. nevű cégén keresztül. Januári halála után zuhanni kezdett a részvény, és kérdéses volt az is, ki lesz a pakett új tulajdonosa: április 9-én kiderült, hogy Tremmel Zoltán megvásárolta az "AV Investments" Befektetési Kft. 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, amelyen keresztül Vajna tulajdonos volt a cégben. A jogügylettel Tremmel öt százalékot meghaladó mértékű befolyást szerzett akkor a cégben.

Szerdán záráskor 72,81 millió forintos forgalom után a nyitáshoz képest 1 forintot gyengülve, 102 forinton állt meg a részvényárfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!