Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó források, a kibocsátást előkészítő pénzügyi tanácsadók, lényegében azt mondták, hogy hivatalosan nincs bejelentve az IPO lefújása, de már a kibocsátás halasztása, most pedig a tanácsadók elküldése mind-mind ezt jelzi. A cikk szerint egyébként az Aramco éves költségvetésében júniusig volt arra elkülönítve forrás, hogy fizessék a pénzügyi tanácsadókat, de a lejárt szerződést azóta nem hosszabbították meg - olvasható a portálon.

A Reuters két főbb okot említ az Aramco-kibocsátás lefújása mögött: egyrészt az árazást, másrészt a nemzetközi tőzsdei kibocsátás tervezett helyével kapcsolatos, szaúdi kormányon belüli vitákat.

Az árazás kapcsán megemlíti a cikk, hogy amikor 2016-ban a trónörökös jelezte, hogy az Aramco 5%-át tervezik eladni mintegy 100 milliárd dollárért, akkor ezzel 2000 milliárd dolláros teljes piaci értékre tette az Aramcót, ami túl magas lehetett és ez hátráltatta az egész kibocsátás pénzügyi előkészítését. Összehasonlításképpen: a minap vált a világ első, 1000 milliárd dolláros tőzsdei cégévé az Apple.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!