Ez új lehetőséget jelent az Opus Globalnak arra, hogy még szélesebb körben vásárolják a részvényeit az intézményi befektetők - írta a társaság közleményében, amit a Portfolio idézett. A vállalat menedzsmentje büszke arra, hogy a Mol, a Richter, és az OTP után az Opus Global részvényei is bekerülnek az MSCI Indexbe.

Az MSCI Inc. által kezelt indexek a világ leismertebb részvényindexei, amelyeket a legnagyobb intézményi befektetők, illetve az indexkövető alapok is benchmarkként kezelnek. A Small Cap kategóriába a nagy likviditású, erős növekedési fázisban lévő és a kisbefektetők által is kedvelt társaságok részvényei tartoznak, melyek kapitalizációja 300 millió és 2 milliárd dollár közötti - ismerteti a társaság.

Az Opus nem az MSCI Hungary indexbe került be, amelyben három magyar blue chip, az OTP, a Mol és a Richter szerepel (a Magyar Telekom nem), hanem olyan indexekbe, amelyekben kisebb kapitalizációjú részvények szerepelnek. Ez még nem az az elit klub, amiben a nagy magyar papírok versenyeznek. Ezzel együtt az Opus egy nagyon fontos lépést tett abba az irányba, hogy a nemzetközi befektetők fókuszába kerüljön - írta a Portfolio.

Az MSCI Inc. május 31-ig hozza nyilvánosságra, hogy az Opus Global részvényei milyen súllyal szerepelnek majd az MSCI indexekben.

Az Opus árfolyama 3,9 százalékot erősödött a hétfői záráshoz képest a keddi kereskedésben.

A Mátrai Erőmű kizárólagos irányítója lett az Opus-csoport - ezt a cikket olvasta?

Mészáros Lőrinc lemondott felcsúti polgármester és a felesége a Konzum PE Magántőkealap befektetői, az alap jelentős tulajdonhányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban: a Konzum Nyrt.-ben, az Opus Globalban és az Appeninn Holdingban.



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!