A tájékoztatás szerint az igazgatóság megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. anyavállalat és a csoport IFRS szerint készült 2018. évi éves beszámolóit, és azokat jóváhagyásra javasolja a közgyűlésnek. Az igazgatóság szintén megtárgyalta a Magyar Telekom osztalékpolitikáját és úgy döntött, hogy az a továbbiakban nem alkalmazandó - írták.

A Telekom 2019. április 9-én tartja éves rendes közgyűlését.

Osztalékra azok a részvényesek lesznek jogosultak, akik 2019. május 15-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek, az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja pedig 2019. május 24.

Az egyes részvényeseknek ténylegesen fizetendő osztalék mértékét a cég alapszabályának megfelelően számítják és fizetik ki, azaz a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A társaság tavaly szintén 25 forint osztalékot fizetett - emlékeztet az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!