A társaság megvizsgálta romániai, sepsiszentgyörgyi telephelyén a 2017 végével ideiglenesen felfüggesztett polisztirol gyártás újraindításának lehetőségét, de azt továbbra sem találta gazdaságosnak, ezért a termelés végleges beszüntetéséről döntött. A menedzsment megkezdte a telephely és a gyártóeszközök további hasznosítását.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A társaság az első fél évben a konszolidált IFRS adatok szerint 1,706 millió euró adózott nyereséget ért el 45,632 millió euró árbevétel mellett, míg 2017 első fél évében 41,669 millió euró árbevétel mellett 874 ezer euró adózott nyereséget.

A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A 100 forint névértékű részvények hétfőn 615 forinton zártak, ami 5 forinttal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 687 forint, a legalacsonyabb 550 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!