Egy hónappal ezelőtt még a kamatemelési és inflációs félelmek nyomán komolyat estek a vezető amerikai részvényindexek, azonban az akkori ijedtség már a múlté. A héten rekordnagyságú, összesen 43,3 milliárd dollárnyi friss pénz érkezett az amerikai részvényekbe fektető befektetési alapokba - írja a Bank of America Merrill Lynch adataira hivatkozva a CNBC.com.

A befektetők egy héttel korábban még 9,4 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki ezekből az alapokból. A befektetési bank elemzői szerint a múlt héten az amerikai részvényalapokba érkező tőke az összes bennük kezelt vagyon 0,6 százalékét tette ki. Arányaiban ilyen mértékű beáramlást utoljára 2013 szeptemberében lehetett tapasztalni.

Februárban egy kisebb korrekció volt a világ vezető tőzsdéin, amelyből sokan a bikapiac kifulladására következtettek. A vállalatok ekkor rég nem látott mértékben vásárolták a saját papírjaikat, hogy fenntartsák az árfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!