Az elemzői várakozásoknál kedvezőbb negyedéves gyorsjelentést tett közzé ma este a Magyar Telekom.

A társaság a piac által várt 51,4 milliárd forint helyett 53,8 milliárd forintos EBITDA-at termelt a július-szeptemberi időszakban, az árbevétel 150,6 milliárd az előzetesen becsült 148,8 helyett. A nettó eredmény 12,44 milliárd forint, ami szintén magasabb a konszenzusban szereplő 11,5 milliárdnál.

A várakozásoknál kedvezőbb számoknál a befektetőket még nagyobb elégedettséggel töltheti el, hogy a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó bevételi várakozásokat. A csoport a tavalyi 656,3 milliárd forint után idén 595 milliárd forintos árbevételt vár. Ez utóbbi magasabb, mint a menedzsment korábbi célkitűzéseiben szereplő 580-590 milliárd forint.

Az EBITDA soron 193 milliárd forintot várnak, az itteni korábbi várakozás 187-191 milliárd forint volt. A menedzsment a gyorsjelentésben megerősítette, hogy az idei év után jövő tavasszal 25 forint osztalék kifizetése szerepel célkitűzéseik között.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!