Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írta, hogy a Bayer a legutóbbi, részvényenként 127,5 dolláros felvásárlási ajánlatát 129 dollárra növelheti, vagyis összességében 56,5 milliárd dollárt kínálhat a Monsantóért - írja a portfolio.hu.

A Monsanto felügyelőbizottsága ma vizsgálhatja meg az új javaslatot, és rövidesen ezután bejelentés jöhet a döntésről. Az új ajánlati ár 22 százalékos prémiumot jelent a Monsanto legutóbbi tőzsdei záróárához képest. Amennyiben a tranzakció összejön, az az idei év legnagyobb felvásárlása lehet, és egyúttal a valaha volt legnagyobb tranzakció, amit egy német vállalat végrehajtott.

Május közepe felé röppentek fel a pletykák, hogy a Bayer megkörnyékezte a Monsantót, akkor a hírek 40 milliárd dolláros minimum tranzakcióértékről szóltak. Monsanto azért lehetett felvásárlási célpont, mert a nyersanyagárak esését megszenvedik a vásárlóik, így a vetőmagok és növényvédő szereket forgalmazó cég is értékesítési kihívásokkal néz szembe.

Megfigyelők emlékeztetnek arra, hogy ez az időszak nagy összeolvadásokat szokott hozni, mint amilyen például a DuPont és a Dow Chemical vállalatoké volt. A svájci Syngentát tavaly a China National Chemical vette meg 43 milliárd dollárért, egyébként nem sokkal azután, hogy éppen a Monsanto ajánlatát utasította vissza.

Az utóbbi hónapokban a Bayer többször is javította ajánlatát a Monsantóra, melyeket eddig a céltársaság menedzsmentje sorra elutasított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!