Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb rendkívüli közgyűlést tartott az Altera Vagyonkezelő Nyrt., miután a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság tulajdonosi köre tavaly év végén átalakult, és a vállalat élére új menedzsment került - közölte a cég. A vagyonkezelő hétfői rendkívüli közgyűlésén az Altera Nyrt. részvényesei néhány kisebb horderejű, technikai kérdésről döntöttek, valamint felhatalmazták az igazgatóságot, hogy az Altera jegyzett tőkéjét a jelenlegi 344 millió forint legfeljebb hússzorosára, 6,9 milliárd forintra felemelhesse.

A felhatalmazás alapján az alaptőke-emelés során kibocsátandó új törzsrészvények kibocsátási értékét az igazgatóság egy meghatározott, korábbi időszakra vonatkozó forgalommal súlyozott tőzsdei átlagár alapján határozza meg. (A számítás során azt az időszakot kell figyelembe venni, amelyben magasabb a forgalommal súlyozott tőzsdei átlagár: a döntésről szóló Igazgatósági határozat meghozatalának napját megelőző száznyolcvan nap vagy az alaptőke-emelésről szóló Igazgatósági határozat meghozatalának napját megelőző háromszázhatvan nap - áll a társaság közleményében.)

A tavaly novemberi közgyűlésen született döntések eredménye már látható, hiszen azok egyik kiemelt célja volt, hogy a társaság részvényeinek likviditása növekedjen a Budapesti Értéktőzsdén - mondta Prutkay Zoltán, az Altera Nyrt. vezérigazgatója.

A részvények névértéke decemberben 1000 forintról 100 forintra csökkent, ezzel párhuzamosan a részvények darabszáma a tízszeresére emelkedett, és az eddigi tőzsdei kereskedési adatok alapján látszik, hogy az Altera részvényeivel lebonyolított forgalom növekedett, a likviditás bővült. A vezérigazgató kiemelte, hogy az Altera átalakulása nem zárult le, a társaság közép- hosszútávú stratégiájának kialakítása jelenleg is zajlik.

A piac eddig meglehetősen lelkesen fogadta a társaságnál zajló változásokat, a részvények árfolyama augusztus vége óta közel hatszorosára emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!