Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mumbai tőzsde irányadó mutatója, az NSE Nifty 50 index 12,98 százalékkal, 7610,25 pontra, közel négyéves mélypontra csökkent, míg a BSE Sensex 13,5 százalékkal, 25 981,24 pontra zuhant. A rúpia értéke történelmi mélypontra esett a dollárhoz képest, amikor is az amerikai devizát 76,16 rúpián jegyezték. Záráshoz közeledve 76,09 rúpián forgott a dollár, 1,2 százalékot gyengült az indiai fizetőeszköz.

A vasárnapi adatok szerint Indiában 341 fertőzöttet és hét halottat tartottak számon. Már egynapos kijárási tilalmat is elrendeltek a járvány megfékezésére.

A tőzsdei kereskedést hétfőn már a nyitást követő első órában le kellett állítani 45 percre, miután a fő indexek több mint 10 százalékos mínuszba kerültek. A nap vesztesei a bankok és az autógyártók voltak.

Szerte a világban ismét súlyos veszteségek alakultak ki hétfőn a pénz- és árupiacokon, mivel egyre több ország zárja le határait és állítja le a nem létfontosságú vállalatok működését. Ázsia és a csendes-óceáni térség tőzsdéi Tokió kivételével jelentős mínuszokban zártak. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 5,44 százalékkal 388,61 pontra süllyedt.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 2,02 százalékos pluszban zárt azokra a reményekre, hogy a tokiói olimpiát nem törlik, hanem csak későbbi időpontra halasztják.

Az ausztráliai S&P/ASX 200 index viszont 5,62 százalékos, a dél-koreai Kospi 5,34 százalékos, a sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 3,11 százalékos, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index 4,62 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 4,86 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!