Ugyan előrehozott választások árán, de végül a szlovák törvényhozás megszavazta az EFSF kiterjesztéséről szóló javaslatot, s ez kissé könnyített az euró helyzetén. A bejelentést követően 1,37-ről 1,3730-ra ugrott az euró/dollár árfolyam, miután a nap folyamán 1,38-ról 1,37 alá gyengült a közös európai fizetőeszköz.

A dollárgyengülés jót tett a forintnak is, az EUR/HUF 292,50-re jött le a megelőző 293,50-es árfolyamszintről. Átmenetileg olcsóbb lett a sváji frank is, az euróval szembeni jegyzés 1,2355-ről 1,2370-ig ugrott, majd ismét ereszkedni kezdett.

A bejelentésnek összességében mérsékelten pozitív hatása volt az euróra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!