Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mai kereskedésben újra 7000 dollár alá esett a bitcoin árfolyama, a kriptodeviza kurzusa mindössze két óra leforgása alatt zuhant 6 százalékot meghaladó mértékben. A CNBC összefoglalója szerint a szabályozási környezet szigorításával kapcsolatos félelmek (ezt rendszerint mindig megemlítik, ha esnek a kriptodevizák) mellett ezúttal az amerikai adófizetés április határideje is ludas lehet a dologban.

Thomas Lee, a Fundstrat Advisors elemzője szerint - aki korábban néha jogosan, néha pedig kevésbé jogosan volt optimista a kriptodevizákkal kapcsolatban - az amerikai háztartások kriptodevizákon elért, összesített árfolyamnyeresége után fizetendő adókötelezettsége elérheti a 25 milliárd dollárt is. Hogy eleget tudjanak tenni ennek a kötelezettségnek (amely április 17-én esedékes), sokan eladnak.

A reggelt még 7165 dollár felett kezdő bitcoin ára nap közben megjárta a 6685 dolláros mélységet is, legalábbis a coindesk.com adatai szerint. A bitcoin az elmúlt hónapban 27 százalékot veszített értékéből, idén eddig több, mint 50 százalékkal csökkent árfolyama.

Tízezer dollár alá márciusban esett az árfolyam, az akkori mélyrepülés okaként a CNBC az amerikai tőzsdefelügyelet bejelentését jelölte meg. E szerint a kriptodevizák értékpapírnak minősülnek, s ezért azoknak az online platformoknak, amelyeken kereskednek velük, regisztráltatniuk kell magukat. A SEC eközben megpróbált leszámolni az új kriptodevizák kibocsátásának folyamatával, az úgynevezett ICO-val is (initial coin offering).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!