Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT-en közzétett dokumentumok alapján:

  • a Konzum Management Kft. az összes Opimus-részvényét eladta a Konzum PE Magántőkealapnak, így a cégben gyakorolt mindenfajta befolyása megszűnt. A Konzum PE így 10,53 százalékos részesedést szerez az Opimus Group Nyrt.-ben - írja az Index.
  • A Konzum PE Magántőkealap ezen kívül még 14 százalékos részesedést vesz az Opimusban a Konzum Management Kft.-től. A szekszárdi fideszesekhez köthető Status Capital Befektetési Zrt. is 8,4 százalékos részesedést szerzett a Konzum Management Kft.-ben.
  • A Konzum Management Kft. az Opimusban 15,86 százalékos részvénycsomagot fog szerezni.
  • Mészáros Lőrinc ajánlatot tett egy 7,47 százalékos Opimus-részvénycsomagra is.

Az átszervezés után a Konzum-csoportnak összesen 40,4 százalékos részesedése van az Opimusban, Mészáros Lőrinc pedig a cég 24,37 százalékát tulajdonolja, amennyiben az ajánlatát elfogadják - összesített a portál.

Mészáros Lőrinc február végén vett 19,57 százalékos részesedést a Konzum Nyrt.-ben. A Konzum Nyrt. további nagytulajdonosa Jászai Gellért. A hozzá tartozó cégcsoport vette meg 2016 októberében a Hunguest-hotelláncot Leisztinger Tamástól. A hotelbizniszbe is beszálló Mészáros Lőrinc korábban a Demokratának azt nyilatkozta: megkérte barátját, Jászai Gellértet, hogy az ő szállodáit is vegye be a Hunguest rendszerébe - írta az Index.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!