Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CNBC által megkérdezett elemzők szerint a londoni FTSE-100 index 34 ponttal, a frankfurti DAX-30 index pedig 10 ponttal emelkedhet, míg a párizsi CAC-40 index 3 ponttal eshet a nyitásban. A piacok a vállalati gyorsjelentések mellett a dollár árfolyamát nyomás alatt tartó amerikai belpolitikai fejleményekre figyelnek. Emellett több fontos makroadat is megmozgathatja a kereskedést - írja az MTI. (Hétfőn vegyesen zártak.)

Az Európai Unió statisztikai hivatala délelőtt teszi közzé előzetes becslését az euróövezet második negyedéves gazdasági növekedéséről. Az IHS Markit londoni gazdaságkutató intézet közzéteszi az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok, illetve az Egyesült Államok feldolgozóiparának júliusi teljesítményét tükröző beszerzésimenedzser-indexeit.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben emelkedtek az irányadó tőzsdemutatók kedden, a befektetők kockázatvállalási kedvét növelték a közelmúltbeli adatok, amelyek arról tanúskodnak, hogy a világgazdaság jó erőben van.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,30 százalékos, a dél-koreai Kospi 0,78 százalékos, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,81 százalékos, a vezető sanghaji index 0,13 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 0,69 százalékos pluszt mutatott a záráshoz közeledve.

A kőolaj világpiaci ára emelkedik, az amerikai olaj május óta először 50 dollár felett nyitott.

Közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor az észak-tengeri Brent októberi szállításra hordónként (159 liter) 52,81 dollárba került, 9 centes, 0,17 százalékos pluszban jegyezték az ázsiai kereskedésben.

A New York-i árupiac elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WT) amerikai könnyűolajfajta ára szeptemberi szállításra hordónként 10 centtel, 0,20 százalékkal, 50,27 dollárra nőtt. A WTI 50,13 dolláron nyitott, az emelkedés az üzemanyagok iránti erős keresletet tükrözi, de az OPEC-tagállamok részéről jelentkező magas kínálat fékezi az árnövekedést.

Eddigi napi csúcsán a WTI 50,37 dollárba, a Brent pedig 52,88 dollárba került.

Hétfőn London kivételével veszteségben zártak a nyugat-európai tőzsdék. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,05 százalékkal, 7372 pontra nőtt, míg a frankfurti DAX-index 0,37 százalékkal, 12 118,25 pontra, a párizsi CAC-40 index pedig 0,73 százalékkal, 5093,77 pontra esett. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,13 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,11 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,42 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!