Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erről maguk az érintettek tájékoztatták a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, felhatalmazva a társaság igazgatóságát, hogy nyilvánosságra hozzák a befektetők személyét - adta hírül a Konzum a BÉT-en.

Eddig sikeresen titkolták

Magyarországon - az uniós jogharmonizációnak megfelelően - a befektetési vállalkozások működését szigorú törvényi előírások szabályozzák, amelyeknek megfelelően értékpapírtitoknak minősül a magántőkealapok befektetőiről az alapkezelő rendelkezésére álló információ.

Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix annak érdekében döntöttek úgy, hogy feloldják az alapkezelő igazgatóságát az értékpapírtitok alól, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetőinek megismerésével tovább erősítsék tőzsdei érdekeltségeik transzparens működését a társaságok részvényesei, illetve az intézményi befektetők számára - olvasható a mai közleményben.

Nagy a súlyuk

A bejelentés súlyát jelzi, hogy a Konzum PE Magántőkealap jelentős tulajdonhányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban: a Konzum Nyrt.-ben, az Opus Globalban és az Appeninn Holdingban. Az alap befektetési tevékenységének irányítását Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósága végzi.

Mészáros és a Konzum PE Magántőkealap tulajdonhányada (%)
VállalatMészáros LőrincKonzum PE Magántőkealap*
Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.19,5733,75
Opus Global Nyrt.23,6720,27
Appeninn Holding Nyrt.-23,86
* folyamatban lévő tőkeemelések nélkül Forrás: Konzum

Mészáros Lőrinc vagyonát a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája 120 milliárd forintra becsülte, ezzel az ötödik legmódosabb magyar volt - az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet 2016-ról 2017-re.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!