Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tulajdonosi szerkezet teljesen áttekinthető, mindenki saját néven vagy érdekeltségein keresztül szerzett az érintett cégekben különböző mértékű tulajdoni hányadot, és mivel az ügyletben tőzsdei cégek az érintettek, a folyamat mindenki számára nyomon követhető - mondta Jászai Gellért.

Az Opimus Groupban Mészáros Lőrinc 16,9 százalékos részesedést szerzett, ő pedig a Konzum Management
Kft.-n keresztül 14 százalékot vett meg. A Konzum Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc 19,57 százalékra tett szert, míg a Konzum PE Magántőkealap 22,5, illetve nyilvános vételi eljárást követően további, legalább 22,5 százalékos részvénycsomagot fog vásárolni. Jelentős munkát fordítanak arra, hogy a két holdingcéget nemzetközivé tegyék, a befektetői kör szempontjából is - írja az MTI.

Jászai Gellért cáfolta az egyébként az Opimus Nyrt. leányvállalata által tulajdonolt Világgazdaságnak, hogy kivonulna a Konzumból, mint mondta, hogy csak átrendezte a portfólióját, a közös befektetést pedig szoros és hosszú távra tervezett stratégiai partnerségnek nevezte, amely elsősorban a turizmusra, az ipari, pénzügyi és tőkepiaci befektetésekre, az ingatlankezelésre és a médiára vonatkozik. Ezek olyan stratégiai iparágak, amelyekben további terjeszkedést és fejlesztéseket terveznek a jövőben - mondta Jászai.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy politikai támadások célpontjává válik, amiért az Orbán Viktor jó barátjaként
ismert Mészáros Lőrinccel kezdett közös befektetésekbe, azt mondta: ezzel a kérdéssel eddig sem foglalkozott és ezután sem szeretne. Hozzátette: nem hiszi, hogy egy gazdasági racionalitáson alapuló döntést, "amelyet természetesen befolyásolt"
az évtizedes baráti kapcsolata is Mészáros Lőrinccel, politikai felhangoknak kellene kísérniük.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!