A részvénypiac heti forgalma 58,33 milliárd forint volt az előző kereskedési héten elért 77,54 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyamai a Richter kivételével csökkentek.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében kiemelte, hogy a héten szűk sávban mozgott a BUX kereskedése, a kezdeti pozitívabb nyitás után inkább oldalazás után csökkenni kezdett az index, miközben a nemzetközi hangulat inkább enyhén pozitív volt.

A héten két nagyobb és több kisebb kibocsátó is közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését, mind a Mol, mind a Magyar Telekom várakozásokat meghaladó gyorsjelentéseik ellenére csökkenő trendben fejezték be a hetet. Az Equilor Befektetési Zrt. szerint a Molnál a befektetői figyelem központjában az extra osztalék állhat, erről március elején dönt majd a társaság vezetése.

Az elemzésben kiemelték, hogy a Magyar Telekomnál összességében kedvező eredmények érkeztek, a jövőre vonatkozóan a távközlési vállalat szerint némileg csökkenhet a készülékértékesítés, ezt tükrözi a 2018-as bevételi célkitűzés is.

A Richter árfolyama a hetet 1,43 százalékos erősödéssel fejezte be, pénteken 6030 forinton zárt, heti összforgalma meghaladta a 13,98 milliárd forintot. A Mol árfolyama egy hét alatt 3,42 százalékot csökkent, a papír 2770 forinton zárt pénteken, a részvények heti forgalma meghaladta a 12 milliárd forintot. Az OTP-papír 3,66 százalékkal mérséklődött a héten, a bankpapír 11 320 forinton fejezte be a kereskedést, a heti forgalma több mint 25,8 milliárd forint volt. A Magyar Telekom árfolyama 2,15 százalékkal csökkent a héten, pénteken a kereskedést 455 forinton zárta, a heti forgalma megközelítette az 1,3 milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!