Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetők erős profitkivétel mellett döntöttek az előző napok kisebb-nagyobb áremelkedéseiből, miután az értékpapír-elemzők a napi jelentéseikben már nem sok esélyt adtak annak, hogy az amerikai kormány és a kongresszus időben megegyezik a januárban fenyegető költségvetési szakadékot elhárító, rendezett költségvetés-kiigazításokban.

Megártott a részvénypiacoknak az is, hogy Franciaországban a statisztikai hivatal lefelé módosította a harmadik negyedévi gazdasági növekedés adatát. A befektetők kezdenek felfigyelni a februári választások előtt terjedő politikai bizonytalanságra is Olaszországban. Ezt pénteken jelezte, hogy az olasz állampapírok hozama háromhavi csúcsra ugrott a tízéves lejáratra.

Londonban a bankpapírok és a nyersanyagszektor képviselői a vesztes oldalra kerültek pénteken, hasonlóan az energiaipar cégeinek részvényeihez. A bankoktól Európa-szerte elfordultak a befektetők, miközben a Porsche papírjai látványosan drágultak azt követően, hogy egy amerikai bírósági ítélet elutasította 26 hedge fund keresetét, amelyben több mint 1,4 milliárd dollárt követeltek az autógyártótól, még Volkswagen balul elsült 2008-as bekebelezési kísérlete kapcsán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!