Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Opus Global Nyrt. június 6-án arról tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsdén, hogy jelenlegi információi szerint 2018. június 6-án olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését - írják a BÉT-en megjelent közleményben.

Legutóbb márciusban függesztették fel a papír kereskedését. Akkor azt jelentették be, hogy teljes mértékben kivásárolják a prágai központú Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) tulajdonrészét a Mátrai Erőműből. Abban a tájékoztatásban felvetették, hogy akár bővíthetik is az üzemet.

Kedden 722 forintos záróáron kereskedtek az Opus papírjaival.

A cég legismertebb tulajdonosa - aki közvetve és közvetlenül is bír Opus-részvényekkel - Mészáros Lőrinc. A felcsúti üzletember - áprilisban lemondott polgármester - és családja vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listája 280 milliárd forintra becsülte, ami egy év alatt 160 milliárd forintos gyarapodást feltételez. Ezzel a lista ötödik helyéről a másodikra lépett előre az üzletember.

A fotó forrása: MTI Fotó/Komka Péter.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!