A pénzintézet által tervezett vásárlások Európában lesznek, alapvetően a térségre összpontosulnak. Az első ügyben legkorábban a nyár elején-közepén várható bejelentés - derült ki a bankvezér szavaiból.

A már futó akvizíciók közül a szerb (Vojvodjanska banka) már elindult, a horvát (Splitska Banka) pedig a nyár végén fejeződhet be. A román ügy (Banca Romaneasca) 1-2 héten belül lezárulhat - foglalta össze a helyzetet.

A Fidesz kétharmados győzelmét Csányi nem kívánta kommentálni, mondván: azt a piac már megtette. (A bankár-üzletember korábban, március közepén a a Bloombergnek úgy fogalmazott, hogy Magyarország kormányának hatalomban maradása az áprilisi országgyűlési választáson segítené a bankszektort abban, hogy egy támogató környezetben működhessen.)

A 2019-es költségvetés kapcsán konkrétumok még nincsenek, de az volt a korábbi ígéret, hogy a bankadó folyamatosan csökken majd - mondta egy kérdésre válaszul az OTP első embere, aki továbbra is különösen sérelmezi a tranzakciós illeték áthárítását a bankokra a havi két készpénzfelvétel ügyében.

Az OTP nem tervez jelentős számban fiókbezárásokat, de folyamatosan, külön munkacsoportban elemezzük a forgalmat, vizsgáljuk a kérdést, mivel követni kell az ügyféligények változását - mondta lapunk kérdésre Csányi. Szavai szerint a nyitások és zárások eredményeként 1-2 darabbal csökkenhet a fiókok száma. Ha azonban az ügyfelek igénylik, akár növekedés is jöhet. Budapest környékén van rá példa ugyanis, hogy jelenleg nincs OTP-fiók, de vannak ügyfelei és közben arrafelé több takarék és más bank is bezárt - ilyen helyeken például logikus lépés lehet megjelenni.

A megvásárolt külföldi bankoknál viszont érdemi változások lehetnek, 60-70 fiókot bezárása várható - tette hozzá Wolf László, a OTP vezérigazgató-helyettese.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!