Jó hangulatban indult a kereskedés, Európa-szerte 1 százalék körüli pluszok voltak. A magyar piacon azonban hamar elromlott a hangulat, a Magyar Telekom kivételével valamennyi nagy papír esett, a szokásosnál kétszer nagyobb forgalom mellett - mondta Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en.

A Richter egy sávon belül mozog, az előző napi záróár ennek a sávnak a teteje volt. A Mol esetében egy hatalmas emelkedés után korrekciót lehet látni, a legnagyobb mértékben az OTP esett, forgalma is a legnagyobb volt, vélhetően az Oroszországgal szemben bejelentett szankciók következtében - közölte.

Az igazgató szerint a nyugat-európai és a kelet-európai piacok szétváltak. A nyugatiak jellemzően 1,5 százalék körüli pluszban voltak, a keletiek gyengébben teljesítettek, a lengyel piac például 0,2 százalékon állt. A legrosszabbul a BUX teljesített több mint 1 százalékos esésével. A magyar index több mint egy hónapja a 37 000-39 000 pont közötti sávban mozog, nem tud fölfelé kitörni, ilyenkor jellemzően lefelé szokott menni. A meglepetés a nagy forgalom volt - mondta az igazgató.

A Mol árfolyama 42 forinttal, 1,42 százalékkal, 2916 forintra csökkent, 2,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,24 százalékkal, 11 170 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,22 százalékkal, 452 forintra erősödött, forgalma 111,6 millió forint volt.

A Richter-papírok 50 forinttal, 0,92 százalékkal, 5380 forintra gyengültek, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!