Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő délutánra 297,13-ig esett a forint az euróval szemben, ez 0,82 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki szintnél. A dollár ellenében egy százalékkal 228,12-ig esett a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 242,38 forintba került. Közben az euró alig mozdult a dollárral szemben, délután 1,301 körül ingadozott a keresztárfolyam.

A forint mellett a régiós devizák sokkal jobban teljesítettek, Magyarországgal kapcsolatban azonban ismét a kockázatok kerültek előtérbe. Ennek oka pedig az, hogy Matolcsy György a múlt hét végén még nemzetgazdasági miniszterként úgy módosította a jegybank alapokmányát, hogy az az elnöknek kedvezzen az alelnökökkel szemben. Emellett Balog Ádám mellett ma Pleschinger Gyula került be a monetáris tanácsba. A befektetők továbbra is a monetáris politika további lazítására számítanak, csak annak mértéke és a pontos eszközök kérdésesek.

A kötvénypiacon többnyire emelkedtek a hozamok, csak a rövid futamidők esetében örülhettünk stagnálásnak. Csökkenni egyedül a 12 hónapos kincstárjegyek amígy is rekordalacsony hozama tudott minimális mértékben. A legnagyobb ütemben a 10 éves papírok hozama emelkedett, ott 6 bázisponttal volt magasabb a másodpiaci átlaghozam, mint pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!