Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma megközelítette a 60,26 milliárd forintot az előző heti 83,5 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyama a Magyar Telekom kivételével emelkedett.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a héten a BUX jelentős emelkedést mutatott, amely a hét elején az optimista európai hangulatnak volt köszönhető, ugyanakkor a hét második felében már kifejezetten a magyar részvények iránt mutattak érdeklődést a befektetők. A héten az emelkedést a Mol vezette, az elmúlt hét negatív teljesítménye után korrigált a Richter, míg a felminősítések és az akvizíciós hírek felfelé indították el az OTP árfolyamát is.

A Wiener Börse szerda esti bejelentése nem tartalmazott változást a CECE index összetételében a magyar blue chipeket illetően. A kisebb papírok közül kikerült az ANY Biztonsági Nyomda, az FHB és a Graphisoft, helyüket a Konzum vette át. Az új indexsúlyok a március 14-i kereskedési nap zárását követően lesznek érvényesek az indexben - közölte az Equilor.

A héten az UBS a Mol célárfolyamát 3600 forintról 3800 forintra módosította, vételre ajánlotta. Az OTP esetében a Goldman Sachs 10 400 forintra módosította 10 000 forintos célárfolyamát, az ajánlás továbbra is semleges, a Societe Generale pedig 9500 forintról 9909 forintra emelte a magyar bankpapír célárfolyamát.

Pénteken publikálta jelentését a Waberer's, a társaság egyszeri tételektől tisztított EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti) eredménye 20,5 millió euróra ugrott, 47,4 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Az elemzés szerint a jövő héten a Molra lesz érdemes figyelni, mivel az olajvállalat igazgatótanácsa megszavazhatja az idei megemelt osztalékot.

A BÉT-en a vezető részvények közül a Mol árfolyama 9,57 százalékkal erősödött a héten, a papír 2978 forinton zárt pénteken, a részvények heti forgalma meghaladta a 14,68 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama egy hét alatt 1,66 százalékkal gyengült, pénteken a kereskedést 444 forinton zárta, heti forgalma 2,1 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama 2,82 százalékkal erősödött a héten, pénteken 5660 forinton zárt a gyógyszeripari papír, a heti összforgalma 11,27 milliárd forint volt.

Az OTP-papír 2,34 százalékkal emelkedett egy hét alatt, a banki papír 11 350 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, a heti forgalma 18,35 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4002,56 ponton zárt pénteken, 2,08 ponttal, 0,05 százalékkal csökkent az előző héthez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!