A nap elején még a tegnap esti Matolcsy hírre gyengült a forint, hiszen a napvilágot látott információk szerint a nemzetgazdasági miniszter fogja követni Simor Andrást a jegybankelnöki székben - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője. Véleménye szerint a kormány ezzel a szivárogtatással csak tesztelte a piacokat, amelyeknek azonban a bejelentés nem okozott különösebb meglepetést, így hamar visszakorrigált a forint, szerda délután fél egykor már 294,3 forintot ért az euró. A szakember szerint nincs is más hír ami lényeges hatással lenne az árfolyamra, így a közeljövőben is arra számít, hogy hírekről-hírekre élünk, így 2-3 forintos kilengést bármilyen devizakötvény-kibocsátással, vagy akár a leendő jegybankelnök személyével kapcsolatos hír okozhat. Sőt, kiemelten rossz hír esetében akár a 300 forintot is elérhetjük.

Miután a régióban nagyrészt eseménytelenül telt eddig a nap - egyedül a cseh korona esett egy kicsit az euróval szemben a mai kamatdöntés előtt -, így a kereskedők figyelme a forintra irányult Csajbók szerint, a londoni elemzők is külön foglalkoztak a hazai fizetőeszközzel. Fél egy után pár perccel a dollár 217,5, a font 341, a jen 2,3242, míg a svájci frank 238,2 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!