A brit jegybank csütörtökön bejelentett döntésével a tavaly augusztusban meghatározott alapkamatot erősítette meg. Egy évvel ezelőtt a bank 0,50 százalékról csökkentette 0,25 százalékos történelmi mélypontra az alapkamatát. A 0,50 százalékos alapkamat több mint hét évig volt érvényben, és szintén mélységi rekord volt - írja az MTI.

A Bank of England egyúttal 1,9 százalékról 1,7 százalékra rontotta a gazdasági növekedés idei évre várható mértékéről szóló becslését, és közölte, hogy jövőre 1,6 százalékos növekedésre számít. (Egyetértésben döntött a magyar monetáris tanács.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!