Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fontos változások várhatók hamarosan a Plotinus életében. A társaság január 23-án tartja rendkívüli közgyűlését, amelyen az egyik napirendi pont a cég átnevezése, az új név Alpinvex lesz. Ez új név Magyarországon, vagyis ilyen nevű céget nem ismer az Opten adatbázisa, a Novanym.com oldalon pedig 2444 euró plusz áfáért árulják a márkanevet.

A másik fontos változás, amiről a részvényesek szavazhatnak, a cég székhelyének megváltoztatása. Az új székhely a XII. kerületben lehet, a Lejtő u. 17/A-ban. Korábban az Altera is oda volt bejelentve. Ez azért is érdekes, mert tegnap jelentették be, hogy a svájci székhelyű AGY69 AG 20,3 százalékos szavazati jognak megfelelő részvénycsomagot szerzett a Plotinusban. Az AGY69 pedig ugyanannak az ifjabb Ádámosi Györgynek a tulajdonában van, aki korábban már az Alterában is nagytulajdonos volt, azt megelőzően pedig az Appeninnben volt komolyabb pakettje. Ádámosi az Alterában lévő részesedését tavaly a Wallis csoportnak adta el.

Csaknem 20 százalékos pluszba került nyitás után a részvény

Új igazgatósági tagokat is választanak a közgyűlésen, akik korábban az Appeninnben majd az Alterában töltöttek be vezető pozíciókat. Prutkay Zoltán és Kovács Attila Gábor például mindkét cégben igazgatósági tag volt, és most a Plotinusba is bekerülhetnek. Csizma László ott ült az Altera igazgatóságában tavaly november végéig. Kalmár Zoltán és Lakatos Julianna pedig az Altera felügyelőbizottságát erősítette.

Az is kérdéses, mi lesz a Plotinus által megvásárolt sajátrészvények sorsa. Az előterjesztések szerint kétféle kifutása is lehet a szavazásnak. Az egyik alapján bevonnának a korábban megvásároltak közül 26739 darab sajátrészvényt, és ezzel az alaptőkét 790,8 millió forintra szállítanák le. Ha ezt nem szavazzák meg, akkor marad a 833,88 millió forintos alaptőke.

Az előterjesztések, illetve Ádámosi beszállása a társaságba megmozgatta a részvényesek fantáziáját. A Plotinus pénteken a napi 20 százalékos limittel emelkedett már a nyitás után, és új történelmi csúcson 12300 forinton állt az árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!