Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,61 százalékos csökkenéssel zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 4,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Alacsony forgalom, csendes kereskedés és esés jellemezte a részvénypiacokat, nagy elmozdulás a magyar tőzsdén sem volt, a BUX lassan gyengült a nap folyamán - mondta Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank devizakereskedője az M1-en.

A szakértő szerint a csütörtökön kezdődő kétnapos amerikai Jackson Hole-i nemzetközi bankártalálkozó bizonytalanságot okoz a befektetők körében, ezért kezdtek profitrealizálásba. Sokan arra számítanak, hogy Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője pontosabb iránymutatást adhat arról, hogy mikor és milyen mértékben fog elindulni az amerikai kamatemelés, ezért kivárnak.

A Mol 15 forinttal, 0,09 százalékkal 17 285 forintra erősödött, 399,3 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 1,23 százalékkal 7200 forintra csökkent, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,46 százalékkal 435 forintra nőtt, forgalma 229,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 58 forinttal, 1,02 százalékkal 5611 forintra esett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1807,75 ponton zárt csütörtökön, ez 4,06 pontos, 0,23 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Gyenge zárás Európában

Veszteséges kezdés után mínuszban fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Az európai kereskedési idő végén a nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX index 0,80 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,16 százalék, a párizsi CAC-40 0,56 százalék veszteséget mutatott. Az európai FTSE Eurofirst 300 gyűjtőindex 0,74 százalékkal, az euróövezet EuroStoxx50 index 0,63 százalékkal gyengült csütörtökön.

Az olajár emelkedett, a Brent 1,02 százalékkal 49,55 dollárra, a WTI pedig 0,71 százalékkal hordónként 47,10 dollárra. Az olaj árát részben a dollár gyengülése, részben az emelte meg, hogy Irán jelezte részvételi hajlandóságát az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelők szeptemberi informális találkozóján, amit az olajpiac stabilizálása érdekében a termeléskorlátozás lehetőségeinek a megvitatására hívtak össze.

A dollár gyengült, az eurót 0,16 százalékkal jegyezték erősebben, 1,1282 dolláron.

Az arany határidős jegyzése 0,27 százalékkal unciánként 1326,15 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!