Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Londonban az FTSE-100 0,6 százalékkal végzett alacsonyabban az előző napi zárásnál, a frankfurti DAX viszont 0,04, a párizsi CAC-40 pedig 0,2 százalékkal ment feljebb. Madridban és Milánóban egyaránt 0,40 százalék indexcsökkenéssel fejezte be a pénteki kereskedést a tőzsde. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékot erősödött a nap végére.

A befektetőket változatlanul világkereskedelmi aggodalmak nyomasztják a szűnni nem akaró amerikai-kínai viszály miatt. A Wall Street Journal jelentése szerint ráadásul a Fehér Ház már a Japánnal folytatott kereskedelmi forgalmat is górcső alá vette.

A nap nagy vesztesei a banki papírok közül kerültek ki Európában. A Deutsche Bank részvénye nap közben 2,5 százalékot is veszített arra a hírre, hogy legnagyobb részvényese, a kínai HNA Group meg kíván válni részesedésétől. A bank papírja 1,5 százalékos veszteséggel fejezte be a pénteki kereskedést. A banki ágazat árfolyammutatója egy százalékkal gyengült. A Danske Bank részvénye 4,5 százalékkal gyengült észtországi leánybankjának pénzmosási botránya miatt.

Az olajár csökkent pénteken, a Brent 0,39 százalékkal hordónként 76,20 dollárra, a WTI 0,58 százalékkal 67,38 dollárra.

Az eurót 0,36 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1580 dolláron, az arany ára 0,10 százalékkal unciánként 1203,10 dollárra csökkent.

Az európai tőzsdezárást követően a tengerentúlon vörösben tündököltek a főbb indexek: a Dow 0,5, az S&P 500 0,3, míg a Nasdaq 0,2 százalékos mínuszban járt közép-európai idő szerint este 6 után néhány perccel.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!