Míg a londoni Footsie megúszta 0,3 százalékos visszaeséssel, Frankfurtban és Párizsban jóval 2 százalék fölötti esést produkált az irányadó mutató a hét utolsó tőzsdenapján.

A befektetők a csalódást keltő G20-csúcs miatt igen óvatosak voltak, miután a vezető gazdasági hatalmak csak igen kevés részletben állapodtak meg az eurózóna válságának kezelése ügyében, és összességében csak egy későbbi segítség szóbeli ígéretét adták. Emellett a görög kormányfőre váró péntek éjjeli bizalmi szavazás tudata is a nyugtalanságot erősítette. A jelek szerint a tengerentúlról érkező munkaerőpiaci adat sem tüzelte föl a vásárlási kedvet Európában.

A szektorok között a pénzintézetek még az általános mélyrepülést is alulmúlták. A bankok között is szembetűnő volt az olasz banki papírok zuhanása, amiben minden bizonnyal az IMF pénzügyi segítségének Silvio Berlusconi általi elutasítása is szerepet játszhatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!