A Mol bejelentette, hogy a 2014 december 4-én megkötött, 2,13 millió darab Mol-részvényre vonatkozó opciós szerződést a Credit Agricole-lal december 9-én elszámolják. A kötési ár részvényenként 46,3608 dollár.

Ezzel párhuzamosan december 7-én a felek új szerződést kötöttek, a fentebb említett részvénymennyiség tekintetében, melynek következtében a Mol amerikai vételi opció, a Credit Agricole pedig európai eladási opció jogosultja lett. Az opciók lejárata 1 év, kötési áruk egyaránt 44,1073 euró.

Az opciós szerződések a Molnál megszokott részvény-kihelyezési ügyletekhez kapcsolódnak, melyeket jellemzően még az OMV felvásárlási sztori idején kezdte el megkötni a vállalat. Az ING-nél a forgalomban lévő Mol részvények 5 százaléka van, míg az UniCreditnél 5,15, a Credit Agricole-nál pedig 2,04 százaléknyi pakett. Az említett 3 szereplőnél így a teljes Mol részvénymennyiség több mint 10 százaléka található. A Portfolio.hu szerint legutóbb a mostanihoz hasonló módon az UniCredittel hosszabbított opciós szerződést a társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!