A társaság a paksi atomerőmű fokozott biztonsági előírásai és elvárásai mellett végzi el az erőmű kijelölt beruházási területén található víziközművek átalakítását, illetve kiváltását. A nyertes ajánlattevővel várhatóan november végén, december elején köt szerződést a tendert kiíró MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Az Opus Global Nyrt. érdekeltsége a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges felvonulási területen végez előkészítő munkákat, amelyekkel műszakilag is leválasztják a beruházásra szánt területet az üzemi résztől. A Mészáros és Mészáros Kft. mintegy 35 kilométernyi szennyvíz, csapadékvíz, tűzivíz- és ivóvízvezetéket bont el a hozzájuk tartozó műtárgyakkal együtt. E közművezetékek egy része veszélyes hulladéknak minősülő azbesztcementből készült. A vezetékeket a társaság elkülönítve, zárt konténerekben gyűjti össze. A területen már meglévő épületek víziközművekkel való ellátása érdekében 3 kilométernyi új szennyvíz-, csapadékvíz-, ivóvíz-, locsolóvíz- és tűzivíz vezetéket építenek. A 13 hónapig tartó munkálatok során átalakítják a talajvízszint ellenőrzésére szolgáló kúthálózatot is, hogy az ne akadályozza az új erőművi blokkok építését.

Az atomerőmű fokozott biztonsági előírásainak eredményes teljesítésére csak tapasztalt, stabil szakmai hátterű cégek alkalmasak. Az Opus Global Nyrt. építőipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. rendelkezik az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősítésével. Azt pedig több, sikeresen zárult paksi projekt bizonyítja, hogy a társaság a nukleáris biztonsággal érintett területen is magas színvonalú munkát végez - mondta Halmi Tamás, az Opus Global Nyrt ipari divíziójának vezetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!