Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendkívüli közgyűlés összehívását a BIF-et 2006 óta irányító Nobilis Kristóf tulajdonában álló DonaDöme Kft. kérte, részvényenként 68,25 forintos osztalékelőleget kifizetése céljából. E javaslatot a cég igazgatósága nem támogatta, de a részvényesek többsége sem.

Az egykori BIF-elnök, Ungár András családja kezében lévő PIÓ-21 Kft. a teljes igazgatóság visszahívását tűzette a közgyűlés napirendjére. E lépést két ingatlan - a Sas utca 24. és a Királyhágó tér 6-7. - közelmúltban befejeződött (2,4 milliárd forintos bevételt hozó) eladásával indokolta, mivel e kérdésben korábban is vita volt a részvényesek között.

E pontnál kiderült, hogy előző nap Spéder Zoltán, az igazgatóság alelnöke és Mártonné Uhrin Enikő igazgatósági tag lemondtak. Ennek ellenére a közgyűlés többsége 64 százalékos arányban visszahívta az igazgatóság valamennyi tagját. A közgyűlés új igazgatóságot választott, tagjai között Berecz Kristófot, a CIB Bank egykori vállalatfinanszírozási igazgatóját, Hárshegyi Frigyes egykori MNB-alelnököt és Tzvetkov Juliánt, az MFB Zrt. egykori igazgatóját és Ungár Annát.

A Tebész (Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége) képviselője igyekezett megtudni, terveznek-e a nagyrészvényesek nyilvános vételi ajánlatot, erre azonban nem kapott választ.

(A cikk szerzője rendelkezik BIF-részvényekkel.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!