Az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a lengyel Chelm Állami Egyetem, az Észt Repülési Akadémia és a Vilnius Gediminas Műszaki Egyetem korábban már megszerezték a Wizz Air tanúsítványát arról, hogy jó szakmai színvonalon képzik a repülési szakembereket. Mostantól az öt egyetemről kikerülő szakemberek automatikusan meghívást kapnak a Wizz Air képzési programjaiba - írja az MTI.

Diderick Pen ügyvezető alelnök az aláírás után az MTI-nek elmondta, ez nem automatikus felvétel a légitársasághoz, de előnyt jelent. Jelezte, hogy csak 2017-ben 14 új repülőgép kerül a flottába és 180 pilótát, valamint 360 légiutas-kísérőt vesznek fel, ezért is szükség van az egyetemekkel való együttműködésre.

Elmondása szerint öt év múlva a Wizz Air pilótáinak száma a tervek szerint a mostani 850-ről 1500 fölé emelkedik, ezért az egyetemek mellett kadétiskolákkal is együttműködési megállapodásokat kötnek és a piacról is szereznek majd szakembereket.

Az ő képzésük és a meglévő pilóták továbbképzésének biztosítása érdekében a Budapesten lévő két Airbus A320 szimulátor mellé egy harmadikat is beszereznek, erről a közelmúltban aláírták a szerződést, az eszközt 2018-ban üzemelik be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!