Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Garanti BBVA előrehaladott tárgyalásokat folytat az OTP-vel romániai leányának eladásáról - írta piaci forrásokra hivatkozva a Profit.ro hírportál.

Az OTP a Világgazdaság kérdésére nem kommentálta a híreket, de általánosságban elmondták, hogy folyamatosan vizsgálják az akvizíciós lehetőségeket, elsősorban azokban az országokban, ahol már jelen vannak.

A Garanti Romania közvetlenül a törökországi Garanti BBVA tulajdona, amelynek 49,85 százalékos részvényese a Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). A bank eszközértéke 2018 végén 10,26 milliárd lej volt (egy euró 4,78 lej), ezzel a romániai tízes toplista utolsó helyén szerepelt 2,27 százalékos piaci részesedéssel. Nagyjából hasonló méretű az OTP román leánya is, 2018 végén az OTP Romania 2,45 százalékot tudhatott magáénak a piacból a 11,06 milliárd lejt kitevő eszközérték alapján. A felvásárlás nyomán az OTP az 5 százalékos növelné piaci részesedésével amivel a nyolcadik helyre ugrana.

Az eladó azonban nincs lépéskényszerben, hiszen a Garanti gyakorlatilag 2013 óta - 2016-ot kivéve - termeli a profitot - írta a gazdasági napilap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!