A londoni FTSE100 index 0,08 százalékos plusszal, a frankfurti DAX-30 0,24 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,26 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,28 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

A főbb európai piacokon nagyrészt negyedéves vállalati beszámolók mozgatták az árfolyamokat hétfőn. A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a Philips részvénye volt 5,7 százalékos emelkedéssel, miután a holland gyógyászati berendezés gyártó konszern a piaci várakozások feletti bevétel mellett növelte nyereségét a második negyedévben. A vállalat az április-júniusi negyedévben az egy évvel korábbinál kilenc százalékkal magasabb, 4,67 milliárd eurós értékesítési árbevétel mellett 549 millió euró, 14 százalékkal magasabb működési eredményt ér tel. Nyeresége 246 millió euró lett, szemben a 2018 második negyedévi 2 millió eurós nyereséggel. A nyereség javulását az alacsonyabb működési költségekre és az adósságszolgálati terhek csökkenésére vezeti vissza a Philips. A tavalyi bázisadatokat mindemellett a Signify világítástechnológiai vállalat akvizíciójának költségei is megterhelték - írta az MTI.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,05 százalék mínuszban, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,20 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,61 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 90 cent (1,44 százalék) plusszal, 63,37 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára alig változott, 0,03 százalékkal, 0,45 dollárral 1427,15 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1217 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1221 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!