A Pinterest 75 millió részvényt készül kibocsátani. A papírok a PINS ticker kóddal kerülnek be a New York-i tőzsde kereskedésébe, a tervek szerint még az idei év első felében.  Ha a részvények árfolyamát az ársáv felső határában állapítják meg, az azt jelentené, hogy a Pinterest közel 1,3 milliárd dollárt gyűjt, és piaci tőkeértéke eléri a 9 milliárd dollárt.

Az előző, 2017-ben végrehajtott tőkeemeléskor a befektetők még többre, 12, milliárd dollárra értékelték a Palo Altó-i székhelyű vállalatot.

A Pinterest bevételei tavaly 60 százalékkal 755,9 millió dollárra emelkedtek. A gazdálkodás veszteséges maradt: 2017-ben 130 millió dollár, tavaly pedig 62,97 millió dollárra rúgott a veszteség.

A Pinterest azt állítja, hogy havi több mint 250 millió felhasználója van, a keresések száma pedig meghaladja a kétmilliárdot. A 2010 márciusában indult platform lehetővé teszi, hogy a regisztrált felhasználók témák szerint - például divat, sport, utazás, állatok, lakberendezés, kertészkedés - fényképeket osszanak meg egymással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!