A társaság a BÉT honlapján szerdán közzétett rendkívüli tájékoztatásban kiemelte többek között a minimális közkézhányad követelményének teljesülését, valamint azt, hogy a cég nem áll csődeljárás, illetve felszámolási vagy végelszámolási eljárás alatt, és nincs tartozása a BÉT-nek.

A társaság vállalta, hogy az átsorolás napjától eleget tesz a jogszabályok és tőzsdei szabályok által előírt tájékoztatási kötelezettségeknek.

A Wallis Csoport az Altera Nyrt. átalakításával lépett a tőzsdére, a kibocsátó neve február 1-jei hatállyal változott át AutoWallisra. A vállalat tulajdonába került Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Duna, a Wallis Motor Pest és a Wallis Autókölcsönző együttes árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot, így a cég a BÉT hetedik legnagyobb árbevételű vállalata lett.

A Wallis Csoport elnöke februárban kijelentette, hogy a társaság elkötelezett a tőzsdei fejlesztése mellett. Székely Gábor befektetési igazgató hozzátette, hogy az AutoWallis a BUX-indexet meghatározó kibocsátók közé szeretne kerülni - mondta el Veres Tibor, az nyrt. fő tulajdonosa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!