Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rekordot döntött március 14-én is az OTP árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén. A kereskedés első másfél órájában 12 340 forintig emelkedett a kurzus, 1,5 százalékos pluszban állt.

A szakértők korábban a Napi.hu-nak azt nyilatkozták, legalább 13 ezer forintig emelkedhet az árfolyam a hitelintézet nyereségessége és az akvizíciók miatt.

A következő ország, ahol terjeszkedhet az OTP, Szlovénia lehet, ahol az állami Abanka is vevőre vár, és a francia Société Générale (SocGen) is eladhatja az érdekeltségét.

A SocGen az elmúlt években több bankját is eladta már az OTP-nek, a horvátországi Splitskát, a bolgár Expressbankot, emellett egy albániai, egy szerb, egy moldovai és egy montenegrói leány értékesítéséről is a magyar pénzügyi csoporttal állapodott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!