Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az M1-en elmondta: a csütörtöki jelentős esés után stagnálással kezdtek a vezető európai piacok pénteken, eleinte nem találták az irányt, később tovább csökkentek a részvényindexek a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt. Ennek hatására a BUX is mínuszban fejezte be a hetet - írta az MTI.

A szakértő jelezte: a nap vesztese az előző napokban kimondottan stabil Mol volt, emellett a vezető papírok közül estek az OTP részvényei is. A Richter árfolyama ugyanakkor emelkedett, korrigált a csütörtöki erős mínusz után, és pluszban tudott zárni a Magyar Telekom is.

A Mol 2,65 százalékkal 3160 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,14 százalékkal 11 270 forintra esett, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,11 százalékkal 469,50 forintra erősödött, forgalma 223,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,45 százalékkal 5565 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!