Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A piacok úgy ítélik meg, hogy bármilyen vontatottan haladjanak is az amerikai-kínai tárgyalások, a kontaktus megléte önmagában is biztató, és a megbeszélések előbb-utóbb eredményt hoznak. Javította a hangulatot az is, hogy valószínűleg sikerül megállapodni a költségvetési kifizetések normalizálásáról - írta az MTI.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,31 százalékkal, az S&P 500 0,29 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,49 százalékkal állt pénteki záróértéke fölött a kereskedés első perceiben.

Pénteken vegyesen zárt New York. A DJIA 0,25 százalékkal csökkent, az S&P és a Nasdaq Composite viszont 0,07 százalékkal, illetve 0,14 százalékkal emelkedett.

Az olaj jegyzése gyengült, miután az Egyesült Államokban felszökött a kútfúrások száma, és a döcögve haladó kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások nem segítik az olaj iránti kereslet növekedését. Mindezt nem tudta ellensúlyozni, hogy az OPEC és több a kartellen kívüli exportőr visszafogta termelését.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 41 centtel, 52,31 dollárra csökkent. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 16 centtel, 61,94 dollárra süllyedt.

A dollár kissé erősödött. Az euró kora délután 1,1311 dollár körül forgott a reggeli 1,1327 dollárral szemben.

Az aranyár két napi emelkedés után esésbe fordult, az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség és a világgazdaság lassulása gyengíti a jegyzést. "Úgy tetszik, hogy a globális konjunktúra kihűlése miatt érzett aggodalom legfőbb haszonélvezője a dollár, az arany kárára" - mondta Jonathan Butler, a Mitsubishi elemzője.

A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1306,71 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,6 százalékkal magasabban, mint péntek este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!