Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. két japán bank - a Daiwa Securities Co. Ltd., Tokyo és az SMBC Nikko Securities Inc, Tokyo - közreműködésével az elmúlt másfél hónap során előkészített devizakötvény kibocsátást hajtott végre.

A hároméves futamidejű kötvény 30 milliárd jen összegű, kamata 0,37 százalék. Az euróra való átváltás (devizaswap) után 0,6 százalék alatti hozamot sikerült elérni, ami Magyarország eddigi legalacsonyabb kamatozású devizakötvény-kobocsátást jelenti - közölte az ÁKK.

Magyarország japán jenben kötvényt utoljára 2007-ben bocsátott ki. Tavaly az ország visszakerült befektetésre ajánlott kategóriába a hitelminősítőknél. Ezután kezdődhetett el újra a keleti piacépítési folyamat. A nemzetgazdasági miniszter 2017 végén döntött újabb szamurájkötvény kibocsátásáról, melynek elsődleges célja a biztonság növelése, a több lábon állás, azaz a befektetői kör szélesítése.

A most kibocsátott kötvény lejárata 2021. március 22., a kupon 0,37 százalék, a kibocsátási ár 100 százalékon történt, a hozamfelár pedig 25 bázisppont volt a 3 éves jen swap hozama felett.

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!