A felügyelet átfogó vizsgálatot tart az intézménynél, ennek lezártáig, de legfeljebb 180 napig felügyeleti biztost rendelt ki hozzá. Az egyesület tagjainak megtakarításai, a biztosító tartalékai rendelkezésre állnak - nyugtatta meg a tagokat az MNB.

A biztosi feladatokat a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által kijelölt felügyeleti biztos látja el, aki átvette az egyesület irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. A jegybanki intézkedés a Dimenzió-csoport semmilyen más tagját nem érinti.


A vizsgálat eddigi megállapításai szerint

  • a szavatolótőke elégtelen mértéke,
  • az ügyfelek számára lényegi információkat tartalmazó adatbázisok,
  • informatikai rendszerek nem kielégítő működése, illetve
  • a Dimenzió egyesület által befektetett eszközök nyilvántartásának megfelelőségével kapcsolatos jelentős hiányosságok

miatt volt halaszthatatlanul szükséges ideiglenes intézkedésként a felügyeleti biztos kirendelése.

Az egyesület piaci részesedése jelenleg viszonylag csekély, mindössze 0,7 százalékos a hazai életbiztosítási piacon, az ügyfélszerződések száma néhány tízezres.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!