A közlemény ismerteti: a társaság által kibocsátott B és C sorozatú, összesen 1 881 139 darab kamatozó részvény szeptember 11-ével A sorozatú törzsrészvénnyé alakult át. A társaság azon részvényesei, akik kamatozó részvényeket tulajdonoltak, jogosultak többlet-részvények átvételére is kamatozó részvényeik átalakításával összefüggésben.

Az alaptőke felemelésének oka, hogy a társaság eleget tudjon tenni többletrészvények kibocsátására vonatkozó kötelezettségének. Ennek keretében a CIG 6 131 231 darab, egyenként 40 forint névértékű, szavazati jogot biztosító törzsrészvényt bocsát ki. Az alaptőke-emelés legkisebb tervezett összege 100 millió forint.

A kamatozó részvények átalakításából származó, valamint a zártkörű alaptőke-emelés keretében kibocsátásra kerülő törzsrészvények tőzsdei bevezetésére az előzetes tervek szerint október 18-án, vagy akörül kerül sor - olvasható a bejelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!